Woensdag 5 juni 2019: Zoetermeer Noord Aa en Benthuizerplas (10 km).

 

Zoetermeer Noord Aa en Benthuizerplas .

Parken en plassen zijn in en rond Zoetermeer volop aanwezig en nodigen uit voor een flinke wandeling. We starten voor deze wandeling vanaf de bushalte Meerpolder en lopen dan langs de rand van de Meerpolder naar de Zoetermeerseplas beter bekend als Noord Aa. We lopen door het Prielenbos en langs de oevers van de plas. We gaan daarna richting Benthuizen waar we aan de rand van Zoetermeer rond de vogelrijke  Benthuizerplas lopen.  Via een oude verbindingsweg gaan we naar het oude centrum van Zoetermeer en vervolgens naar het NS station Centrum-West waar we de bus terug naar Leiden nemen. Op deze route is voldoende gelegenheid voor een horecabezoek.

Verzamelen om 09:50 uur aan de voorzijde van het station Leiden-Centraal. Vertrek met bus 400 die om de 10 minuten vertrekt, even na 10:00 uur naar bushalte Meerpolder in Zoetermeer.

Op deze wandeling is Rien Rijk de begeleider. Hij is voor informatie te bereiken op de telefoonnummers 071-5221936 en 06-38718099 of via zijn mailadres: rienrijk@gmail.com